Christian Sanders © 2019Christian Sanders behaalde zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen in 2010.

In 2015 slaagde hij met een 9+ voor zijn masterstudie aan het conservatorium in Utrecht onder begeleiding van Klara Würtz. Hij voerde het tweede pianoconcert van J. Brahms uit met het USC (Utrechtsch Studenten Concert) onder dirigent Bas Pollard.

Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wien, waar hij zich ontwikkelde als uitvoerend musicus en het prestigieuze Certificate of Performance Program behaalde. Christian heeft deelgenomen aan diverse muziekfestivals en heeft en prijzen gewonnen bij internationale concoursen.

Hij werkt momenteel samen met pianist Byron Yue en mezzosopraan Dina Hao, waar ze regelmatig concerten organiseren in Nederland en Wenen onder de naam "Golden July Festival." Ze focussen op uitvoeringen en lezingen van bepaalde componisten en muziekstijlen. Christian verkoopt tevens zijn eigen CDs met composities van Schubert, met een collectie van Schubert sonates en Impromptus, en binnenkort zal de volledige cd- en dvd-collectie van de Schubertserie beschikbaar zijn.
Christian Sanders 24 september 1988, Groningen.
Biography Engels
Home