Media

Sonate D 664

De Pianosonate nr.13 in A groot D 664, is een sonate, gecomponeerd door Franz Schubert in de zomer van het jaar 1819. De "kleine" sonate, die zeer geliefd is onder pianisten, wordt zo genoemd om deze te onderscheiden van de veel uitbundigere sonate uit 1828 die in dezelfde toonsoort staat. Het lyrische, opgewekte doch typisch voor Schubert ontroerende karakter van deze sonate past in het beeld van een jonge componist vol emotie en liefde, geïnspireerd door een lenteachtig Oostenrijks landschap.


Sonate D 959

De drie pianosonates van Franz Schubert, D 958, 959 en 960, waren de laatste grote werken die Schubert voor piano solo componeerde. Zij werden geschreven tijdens de laatste maanden van zijn leven (tussen de lente en het najaar van 1828). De sonate in A majeur, D 959, vertegenwoordigt de late compositiestijl van Schubert en heeft een majestueus, dramatisch en nostalgisch karakter. Dit stuk, dat wordt beschouwd als een van Schuberts grootste meesterwerken voor piano, is gecomponeerd in zijn laatste levensjaar, waarin hij geteisterd werd door ziekte, armoede en eenzaamheid. Het is een afspiegeling van zijn leven en drukt zijn gevoelens uit van droefenis, levensstrijd maar ook troost, warmte en blijdschap.

In 2017 won hij de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije), waar hij het 23ste pianoconcert van W.A. Mozart met het Ruse Philharmonisch Orkest speelde. Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 (Wenen) ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert. Met betrekking tot andere orkestrale ervaringen heeft hij met het Hanze Orkest te Zwolle het tweede pianoconcert van J. Brahms uitgevoerd.


Christian Sanders heeft ook deelgenomen aan diverse muziekfestivals: twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in het werken met ensembles, en verder aan het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas, waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde. 

F Schubert Sonate D664 (3e deel) 

F Schubert Sonate D850 (1e deel) 

F Schubert Sonate D959 (4e deel)

F Schubert Sonate D960 (2e deel) 

Eerdere optredens

Gratis stockfoto met balk, concert, donker
Gratis stockfoto met accessoires, detailopname, dingen
Gratis stockfoto met detailopname, drumstel, handen

Recensies 


Christian  Sanders   24  september 1988   CONCERT PIANIST. Meerder malen heb ik mogen genieten  ook in Frankrijk  van deze   prachtige  pianist talent. Hij behaalde  prijzen op internationale  festivals en concoursen  , Hij won in Wenen  in het Rosario  concours 'DE SCHUBERT ''!  PRIJS Het is zijn virtuositeit mee slepende muzikaliteit Hoe hij de diepe emotie in de muziek  weet  over te brengen. Hij weet je te raken met zijn vertolking  van  Schubert    scarlatti   en  zijn grote  repertoire. 

Han Bosch - muziek ambassadeur 


Heel graag wil ik je bedanken voor de prachtige pianoconcerten die je al een aantal jaren hebt gegeven in het 12e eeuwse Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp (Gld.). Diverse keren trad je solo op, o.a. in de concertserie die al vele jaren op zondagmiddag in het kerkje plaatsvindt en waar hooggekwalificeerde musici de toon zetten. Andere keren gaf je uitvoeringen met je vrienden uit Wenen, zoals in het kader van de Schubertcyclus met meerdere concerten. 

Ik hoop je nog regelmatig te mogen begroeten tijdens een van je mooie concerten. Ongetwijfeld zullen de vele andere bezoekers er net zo over denken!

Martin Idema. - ex voorzitter (Vrienden van de Oude Jan, Velp). 

 

This is to recommend the extremely talented young pianist Christian Sanders for concerts and recordings. He has followed masterclasses and lessons in my advanced classes for top young musicians.  He has shown great talent, specially in his very successful performances of the sonatas by Franz Schubert, which have shown his great affinity with this composer.  I hope that enterprising agents will catch onto him.

Geoffrey Madge - Professor of piano at the Royal Conservatorium in The Hague, Nederland.


Member of the jury in the famous Busoni piano competition and many international competitions.

Christian Sanders is an extremely gifted musician.


He is the person with perfect sense of music, form and technical abilities, always inspiring and deep musicality. Winner of a lot of music competitions, a performer, who leaves a special inspiration with every peformance. He is always welcomed in different countries and audiences. Wish him success and luck in his music. - Tamara Poddubnaya (voormalige pianodocent) 

Volg Christian Sanders op Social Media,  Facebook of schrijf je in voor zijn nieuwsbrief. 

© Copyright 2024

Website: LB