Christian Sanders © 2019Christian Sanders behaalde zijn bachelordiploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (2010), waar hij studeerde bij Tamara Podubnaya en Nata Tsvereli.  In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de Hongaarse pianiste en docente Klara Würtz. Hierna bracht hij enkele jaren door aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen (geleid door Prof. Johannes Kropfitsch), waar hij een zeer gespecialiseerde studie volgde, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. In 2017 behaalde hij daar zijn COP (Certificate of Performance).   

Tijdens deze studiejaren volgde Christian masterclasses bij o.a. Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimir Tropp (Moskou) en Alessio Bax en hij nam met succes deel aan de volgende internationale concoursen:     

San Nicola di Bari 2012 (Italië), finalist;
Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg 2014 (Duitsland), Grand Prix;
Stars Of Tenerife 2015 (Spanje), Grand Prix.

In 2017 won hij de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije), waar hij het 23ste pianoconcert van W.A. Mozart met het Ruse Philharmonisch Orkest speelde. Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 (Wenen) ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert.  Met betrekking tot andere orkestrale ervaringen heeft hij met het Hanze Orkest te Zwolle het tweede pianoconcert van J. Brahms uitgevoerd.

Christian Sanders heeft ook deelgenomen aan diverse muziekfestivals: twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade, dat gespecialiseerd is in het werken met ensembles, en verder aan het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas, waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde.  Momenteel werkt Christian samen met violist en componist Thomas Schüler aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen.
Christian Sanders 24 september 1988, Groningen.
Biography Engels
Home